Bel of mail ons voor een vraag

Tammingastraat 58,
Hornhuizen

Werken, eten, slapen?

Datum

20 en 21 november: Vertoning Weg uit de Stad

De film op zaterdag is helemaal vol! Daarom vertonen we de film ook op zondag 21 november, om 15 uur. Reserveren kan door een mailtje te versturen naar post@nieuwwongema.nl

Deze vertoning is vol! Op 20 november vertonen we in Nieuw Wongema de documentaire Weg uit de Stad van Saskia Jeulink en Tom Tieman Vooraf is het mogelijk om mee te eten. Het eten begint om 18.15 uur, om 20 uur start de film. Na de film is er een nagesprek onder leiding van Wilbert van de Kamp.

Hier is nog plek! Op 21 november vertonen we de film om 15 uur, zonder eten en nabespreking. Uiteraard kan je wel iets bestellen van ons menu, vooraf of achteraf.

Reserveren kan door een mailtje te versturen naar post@nieuwwongema.nl

Meer informatie over de film vind je onder de trailer.

Meer informatie over de film:

Terwijl het platteland zucht onder problemen als krimp, vergrijzing en verdwijnende voorzieningen is er ook een hoopvolle tegenbeweging gaande. Jonge mensen ruilen steeds vaker de stad in voor het platteland, op zoek naar ruimte, rust en nieuwe avonturen. Is dit misschien dé oplossing voor het Groninger platteland? Om antwoord te krijgen op deze vraag maakten twee prijswinnende filmmakers, Saskia Jeulink (Symfonie voor de Veenkoloniën, Theater te water) en Tom Tieman (De laatste boer van Euvelgunne, Huilende bruiden) samen de documentaire Weg uit de Stad, met als ondertitel ‘Een nieuw elan voor het platteland? In de film volgen ze twee jonge gezinnen die neerstrijken in respectievelijk Borgercompagnie en Uithuizermeeden. Regisseurs Tom Tieman en Saskia Jeulink volgen hen bij het opbouwen van hun bestaan op het platteland.

De hoofdpersonen zijn jong en vol dromen. Andor Molter keert, na jaren in het inmiddels onbetaalbare Amsterdam te hebben gewoond, met partner Anna en kinderen terug naar het Oost-Groninger dorp van zijn jeugd: Borgercompagnie. Ze hebben daar zijn oude basisschool De Butte gekocht om hun kinderen dezelfde onbezorgde jeugd te geven die hijzelf had. Het contrast met hun leven in Amsterdam vol feesten en drukte kan haast niet groter zijn. In Uithuizermeeden nemen Liz Wijma en Jouke Anema, na omzwervingen over de halve wereld, de biologisch-dynamische kwekerij De Eemstuin over. Het stel belandt met zijn alternatieve vorm van landbouw midden tussen de gangbare akkerbouwers van Noord-Groningen. De film legt de confrontatie met deze andere manier van boeren prachtig vast.

Meer
artikelen

Nieuw Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.

Nieuw Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.