Bel of mail ons voor een vraag

Tammingastraat 58,
Hornhuizen

Werken, eten, slapen?

Datum

22 augustus: Pol Taverne

Op zondag 22 augustus om 15.00 uur komt beeldend kunstenaar Pol Taverne (inwoner van Hornhuizen) een impressie geven van haar kunstproject. Op haar website schrijft ze er het volgende over:

Een eerste kennismaking waarbij ik zal uitleggen wat de achtergrond is van dit project en een verkenning van de mogelijkheden. Hoe het zich zal gaan ontwikkelen staat niet op voohand vast, maar zal zich gaandeweg gaan ontvouwen. Er is veel veranderd de laatste jaren in ons dorp en land. De rust en ruimte, de gemoedelijkheid zijn nu ineens gespreksonderwerp geworden, of beter gezegd, het was misschien een lang bewaard goed geheim wat het hier zo bijzonder maakt, dat nu herkend wordt en waar veel mensen van buiten naar verlangen. Maar wat is het nu precies wat deze plek zo bijzonder maakt, wat bindt ons met deze plek, en hoe kijken we daartegen aan?

We staan voor grote opgaves, klimaatdoelstellingen, energietransitie, biodiversiteit, verzilting, aardbeving etc. Nu wordt er nog veel beslist over, maar ligt er tegelijkertijd ook vraag naar inspraak van bewoners/ stakeholders. Maar hoe en wat er dan besproken wordt is een zaak van ons allemaal. We kunnen natuurlijk nog meer met elkaar in gesprek, maar wat als we nu eens niet beginnen met praten maar het laten zien door foto’s te maken.

Daarvoor heb ik jullie hulp nodig. Iedereen kan meedoen, jong en oud, oudgedienden en verse aanwas. Als het fotograferen een hindernis is dan kun je me inschakelen en ga ik met je op pad om vast te leggen wat je belangrijk vindt en gezien moet worden. Dat hoeft niet groots en meeslepend of zelfs maar mooi te zijn. Een jaar lang zal ik daarom observeren faciliteren en vooral ook stimuleren: een ontdekkingstocht met een lange adem. Die foto’s gaan we verzamelen op Instagram en op een website en samen bespreken, zo werken we gezamenlijk aan een soort beeldbank over dit gebied. Een inventaris door de ogen van een ander om te verbinden, verder te praten en plannen te ontwikkelen.

NB we vragen iedereen die reserveert een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest (“groen scherm”) te laten zien. Zo houden we het voor iedereen veilig om bij elkaar te komen.

Meer
artikelen

Nieuw Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.

Nieuw Wongema maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt.