Het graan waarmee je brood bakt heeft zelf de levenscyclus meegemaakt: zaaien, groeien, rijpen en in de herfst afsterven.
Vergelijkbaar met de verschillende stadia van leven en dood
Op zaterdag 7 mei om 10.00 uur geeft het Culinair Historisch Erfgoedcentrum een workshop een “ode aan de granen” bakken met traditie, culinaire lekkernijen grenzeloos lekker.
Na ontvangst in Wongema, een werkplaats als podium, nu voor Bakken met traditie. Welke brood en gebak tradities waren er in Nederland? Van wieg tot graf, van voorjaar tot winter en van zaaien tot oogsten.
Deze informatieve bak-dag licht een tipje van de sluier op van de wondere wereld van het culinair erfgoed. Broden en koek bij geboorte, trouw en rouw.
Meer informatie vind je hier: https://www.culinairerfgoedcentrum.com/activiteit-2022/brood-gebruik-en-gebak/
Meedoen (inc. lunch, meel en koffie/thee) kost €15. Plekje reserveren? Mail naar: post@nieuwwongema.nl